Zilele trecute, intr-o discutie cu Alin, un coleg de master, membru al PNTCD (unul dintre putinii, care si-au ales o optiune politica romantata), imi spunea despre propunerea taranistilor catre Dan Puric, prin care i-au cerut sa candideze pentru functia de presedinte al Romaniei. Din pacate, pentru membrii si simpatizantii PNTCD, acest demers nu s-a concretizat, refuzul artistului, fiind unul cat se poate de normal. Fara indoiala, taranistii trec printr-o perioada dificiala, as inclina sa spun, cea mai grea, de pana acum. Astazi, despre taranisti, stim ca sunt un partid cu un numar restrans de oameni, in interiorul caruia se duce o lupta pentru conducere. Astfel, pentru PNTCD, un candidat precum Dan Puric, ar fi fost o importanta lovitura de imagine.
De ce spun asta? Pentru ca Dan Puric, reprezinta in prezent, pentru multi tineri, si nu doar tineri, un reper. Salile unde isi tine prelegerile, sunt mereu pline, cartile sale, sunt printre cele mai cumparate iar aparitiile de la televiziuni, sunt dovada faptului ca se poate adresa unui segment larg de public.Cei ce il contesta, il eticheteaza drept un extremist, spunand ca face prea des, legaturi intre religie si romanism. Ce-i drept, ar fi fost destul de ciudat, sa fie apreciat de toti.
Este el un mitolog? Probabil ca da, pentru ca reprezinta o alternativa la ceea ce are generatia noastra. Fara indoiala, intelectuali precum, A. Plesu, au meritele lor, iar acest lucru nu poate fi contestat, insa este greu de crezut, ca s-ar putea adresa segmentului mare de oameni, unde Dan Puric poate sa aiba acces.
Chiar daca colegul meu Alin, isi exprima dezamagirea fata de refuzul lui Dan Puric, de a le fi candidat pentru alegerile prezidentiale, inclin sa cred ca a fost o decizie inteleapta.
Cu toate ca a refuzat un partid istoric, care pare sa fie mai mult de domeniul istoriei politice romanesti, am speranta ca va putea face acelasi lucru si atunci cand o sa fie ofertat de partide mult mai puternice.
Pe langa scoli, spitale, biserici si un trai decent, romanii, au mare nevoie de repere sincere si cat mai credibile. Care sunt acelea? Asta ramane sa vedem in timp.
Cu privire la lupta pentru alegerile prezidentiale, cred totusi, ca ar fi mai indicat, sa alegem un vot rational, decat unul emotional, chiar daca nu de putine ori, suntem inclinati sa alegem a doua varianta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu