miercuri, 14 octombrie 2009

Politica virtuala

Marturisesc ca de ceva timp, am preferat sa citesc blogurile altora, decat sa mai adaug vreun post la propriul blog. Desigur de la toate acestea nu puteau sa lipseasca lecturarea ziarelor si vizionare emisiunilor de la tv, plus cateva carti. Nu pot spune ca am dorinta de a scapa de dezbaterile politice, asa cum vad ca apare un nou curent prin redactiile de la "Cotidianul" si "Adevarul". N-are rost sa fim mai ipocriti decat suntem, avem nevoie de discutii politice, pentru ca daca ne declinam responsabilitatile, noi avem o mare problema, nu doar cei care ne fac sa ajungem intr-o stare de lehamite.

Si daca tot incepusem sa va spun de bloguri, este usor de observat ca partizanatul pentru candidatii la functia de presedinte al Romaniei, se duce pe toate fronturile. Daca la alegerile trecute, nu se acorda un spatiu important luptelor politice din planul virtual, astazi gasim bloguri scrise de ziaristi cat si de politicieni. Trebuie sa spun ca e placut sa mai citesti si randuri scrise de un politician, care daca ar renunta la cariera politica, ar putea oricand sa ocupe un post de editorialist la un ziar de mare tiraj. Ma rog, au fost cazuri in care s-a trecut din mass-media in politica si invers. Nu-i mai putin de neadevarat, ca perceptia despre un individ care se afla intr-o postura de om critic si a ajuns in alta de aparator al lucrurilor pe care le-a criticat, a fost una nefavorabila celor care au ales sa treca granita dintre cele doua domenii.

Stiind ca in prezent, valurile sunt tulburi iar capitanul de pe nava noastra, are de ceva timp, vreo cinci ani, probleme cu directia, avem datoria sa fim mult mai atenti la alegerile din 22 noiembrie si 6 decembrie 2009. Pentru ca in scurt timp va incepe campania electorala, toate mijloacele de comunicare se vor tura la maxim. Ceea ce nu e un lucru rau. Ramane de vazut cum vor decurce aceste miscari, pentru ca daca vom avea discutii bazate pe argumente si proiecte, ar fi un lucru bun. Ne place sau nu, absenteismul de la vot se datoreaza acestor puncte pe care un om politic rar le poate intruni, acelea ce tin de seriozitate, munca si consecventa.

Sper si cred ca momentul de criza prin care trecem ar putea sa reprezinte trezirea pe care o invocam din imnul national. Un prim pas ar fi sa constientizam ceea ce avem de facut, iar aici nu ma refer doar la cei aflati in lupta politica, ci si la cei ce vor merge la vot.

Asadar doamnelor, domnilor imi inchei postul aici. In continuare, ramane sa ne citim unii altora blogurile pe care le avem la dispozitie.
P.S.: Un lucru de luat in seama!

Un comentariu:

  1. 1. Bloguri bune de politicieni sunt în opinia mea blogurile care aparţin lui: Cristian Preda, Alina Gorghiu şi Adrian Năstase.
    2."daca vom avea discutii bazate pe argumente si proiecte, ar fi un lucru bun"- din păcate nu avem...
    3."Sper si cred ca momentul de criza prin care trecem ar putea sa reprezinte trezierea pe care o invocam din imnul national"- sper şi eu! altfel, mă gândesc cu groază la viitorul României de peste vreo 50 de ani!
    4."...au fost cazuri in care s-a trecut din mass-media in politica si invers..."perceptia despre un individ care se afla intr-o postura de om critic si a ajuns in alta de aparator al lucrurilor care le-a criticat, a fost una nefavorabila celor care au ales sa treca granita dintre cele doua domenii"- aici mă simt direct vizată, şi trebuie să o spun, deşi am mai spus-o de mai multe ori, că percepţiile sunt una iar realităţile, conjuncturile şi contextele sunt cu totul altceva...subiect mult prea amplu pentru un comentariu pe blog.

    RăspundețiȘtergere