sâmbătă, 11 aprilie 2009

Vadim, Becali si Europa

Anuntul facut de catre C.V. Tudor, potrivit caruia, pentru alegerile europarlamentare, a fost incadrat, in barca P.R.M-ului si liderul P.N.G., Gigi Becali, a adus un plus de culoare, asupra competitiei ce se va desfasura in data de 7 iunie. Dat fiind faptul, ca in marea lor parte, europarlamentarii, sunt aproape necunoscuti romanilor, poate ca era nevoie si de altceva... .
Atat Elena Basescu cat si cuplul Vadim & Becali, au avantajul de a fi niste personaje extrem de mediatizate. Ce proiecte au ei pt. aceste alegeri? Credeti ca ii intereseaza pe cei care ii vor vota?Fara indoiala ca nu.
Se poate spune ca este dreptul lor de a candida iar acest lucru, este cat se poate de corect. Fiecare cetatean are dreptul de a alege si de a fi ales. Si totusi, cum de sunt promovati oameni, asupra carora se pun destule semne de intrebare, cu privire la capacitatile lor, de a guverna?
Poate ca unii sunt mai eficienti in politica externa, decat in cea interna. Probabil asta ar fi raspunsul... . Ma rog, totusi sa nu exageram. In cazul celor trei personaje mentionate anterior, pare greu de crezut ca ar avea viziuni europene, prin care sa ne inghitim indoielile.
Cu toate acestea, ca sa inchei pe un ton optimist, nu putem spera decat ca printre cei 33 de europarlamentari romani, se vor regasi destule figuri, care sa convinga prin intermediul unor proiecte si viziuni, asupra constructiei europene si a rolului pe care il poate avea statul roman.
Pare cat se poate de clar, ca cei ce au inteles rolul Parlamentului European, si-au trimis candidatii pe care partidele respective, ii merita, poate si din simplul fapt ca sunt ai lor.

Un comentariu:

  1. Salut Ovidiu, interesant subiectul propus dezbaterii, doar ca am ceva sa le reprosez televiziunilor din Romania. In goana lor dupa raiting au cam gresit, dupa umila mea parere, ordinea prioritatilor evenimentelor din aceasta saptamana. Din cele observate de mine reiese ca Becali le-a acaparat cam 2/3 din spatiul de emisie, pe cand subiecte precum Revolutia Twitter sau Revolutia Lumanarilor din Chisinau a fost trecuta mai spre sfarsitul orelor de emisie. Apare intrebarea: Ce este mai importnant pentru Romania in acest moment? PRM sau RM?

    RăspundețiȘtergere