luni, 27 aprilie 2009

Radu Duda si candidatura sa

Daca intr-unul dintre primele posturi, "Candidat de primavara", am adus in discutie anuntul cu privire la participarea lui Radu Duda, in cursa prezidentiala, ma vad nevoit sa continui subiectul prin intermediul acestui post.
Chiar daca multi se intreaba cine este Radu Duda, se pare ca in ultimele sondaje, ar fi creditat cu aproximativ 9%. Daca s-ar materializa la alegeri acest procentaj, probabil ar fi unul destul de bun, pentru un membru al casei regale. Astfel, in sprijinul acestei candidaturi, a aparut si o declaratie de presa a Regelui Mihai, in ziua de Sf. Gheorghe. Motivatia Majestatii Sale, a fost ca la vremuri noi, casa regala trebuie sa se modeleze dupa societatea de azi.
Fara indoiala, daca vrea sa fie viabila, monarhia trebuie sa adopte masuri care nu sunt chiar pe placul ei. Totusi, sa fie candidatura la presedentie o carte castigatoare, sau un ultim vals din partea casei regale?
Nu stiu cat de ciudat este, insa am vazut in ultima vreme, un anumit interes fata de participarile lui Radu Duda la emisiunile tv. Dupa cum am mai spus, fiind un fost actor, cunoaste modalitatile prin care sa fie un bun orator. In plus de asta, stie sa profite si de faptul ca este primul cetatean care si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al tarii.
Daca este sa privim la minusuri, trebuie sa evidentiam faptul ca, chiar si pentru adeptii monarhiei, este ciudat felul cum trece acest om, de la republica la monarhie, si se intoarcere iar catre republica. Nu stiu cum se poate numi acest lucru... probabil raspunsul il cunoaste doar Regele Mihai, deoarece in 1993 a refuzat propunerea facuta de catre liderul P.N.L., Radu Campeanu, de a intra in cursa pentru functia de presedinte al Romaniei.
Cu toate ca s-a vorbit mult, in ultima perioada, despre legaturile dintre Radu Duda si Securitate, se pare ca acesta ar fi primit un aviz de necolaborare. Ce a fost sau ce n-a fost, asta probabil cunosc mai bine, cei de la CNSAS, care se ocupa de aceste lucruri... .
In continuarea minusurilor, Radu Duda, nu si-a anuntat sursele de venit pentru o campanie, precum cea prezidentiala, in care nu poti sa angajezi resurse umane doar prin fidelitatea lor fata de monarhie. Ne place sau nu, politica se face cu bani, pentru putere si bani, iar daca candidatul Radu Duda, vrea sa se sprijine pe un fond in care sa contribuie cetatenii, nu pot sa zic decat ca pare o miscare ciudata.
Nu vreau sa fiu mai pesimist decat trebuie, insa cati romani, pot/vor sa contribuie la campania unui candidat? Probabil, multi gandesc ca "uite dom'le, dupa ce ca ne mint, acum ne cer si bani, ca sa ne minta", iar aceste afirmatii stim bine, ca nu sunt departe de adevar.
Daca este un candidat pregatit sau nu, pentru cursa electorala, asta ramane o intrebare asupra careia vor reflecta in posturile urmatoare.

2 comentarii:

  1. "sau un ultim vals din partea casei regale?"
    Hm, ... daca Radu Duda va face o figura urata in valsul alegerilor sau daca cest dans se va dovedi a fi tangou (tangoul e tragic de cele mai multe ori), casa regala intr-adevar va asista la ultimul sau dans public. Va fi interesant sa vedem acest balet, participantii sunt alesi pe spranceana. Un singur regret am: vor dansa Domni cu Domni, fara Doamne, cam gay baletul prezidentialelor romanesti... .

    PS: a vorbit posibil feminista din mine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. bine zis.
    Principi...NU!
    Interese...DA!

    RăspundețiȘtergere