marți, 14 aprilie 2009

Mesajul presedintelui Romaniei

Daca in cursul zilei de ieri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, ii acuza pe mogulii mass media, S.O. Vantu si D. Voiculescu (pentru a cata oara?... ) ca ii ataca familia, astazi, a fost prezent in Parlament, unde a sustinut un discurs de aproximativ 35 de minute, despre situatia de peste Prut.

Cateva dintre punctele prezentate, au fost si urmatoarele:

-Romania respinge acuzatiile aduse de catre conducerea R.Moldova si condamna orice abuz savarsit de catre organele de forta;
-Cetatenii romani nu pot sa fie privati de serviciile consulare;
-Guvernul Romaniei va urgenta formalitatile de redobandire a cetateniei romane, pentru romanii de peste Prut;
-Romania va milita in continuare pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana;

Despre discurs, s-ar putea spune ca pe langa tenta preelectorala, dintr-un an cu alegeri prezidentiale, a fost unul cu mesaje directe, iar acest lucru nu este tocmai rau.
Pe de alta parte, dupa acest moment, este putin probabil ca vechea si actuala conducere de la Chisinau, sa aiba alte reactii fata de Romania, decat cele de pana acum.

2 comentarii:

  1. Discursul lui Basescu si interviul ulterior de la TVR mi s-au parut surprinzator de echilibrate si coerente. Legat de urgentarea formalitatilor de redobindire a cetateniei de catre moldoveni, ramine intrebarea de ce nu s-a facut nimic pina acum, pentru ca Basescu e presedinte de 5 ani si si a "descoperit" Basarabia acum vreo 2-3 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, vad ca se polemizeaza foarte mult pe subiectul cetateniei. Eu sunt cetatean al Republicii Moldova, dar se pare ca sunt mai obiectiva decat cetatenii Romaniei. Vorbeam cu tine Ovidiu si te indemnasem sa gandesti un pic altfel situatia. Se pare ca acel "altfel" este necesar mai mult cetatenilor romani decat basarabenilor. Cu riscul de a aparea ipocrita in fata prietenilor mei basarabeni, de altfel ca si mine, te rog mult Ovidiu, sa prezinti si celalalt punct de vedere. Doar asa vom spori obiectivitatea subiectului in cauza.
    Oricum, mesajul tau Dan este de apreciat de noi, basarabenii.

    Angy

    RăspundețiȘtergere