luni, 13 aprilie 2009

Justitia politica si chinurile sale

Retinerea de astazi, a lui C. Penescu, patronul clubului de fotbal din Pitesti, pare sa fie o noua dovada, din ceea ce afirma V. Magureanu, pentru revista Q Magazine. Dupa spusele sale, acesta o sa fie o perioada de patimi, pentru destui oameni publici din Romania.
Desi la prima vedere, cuvintele fostului sef de informatii, par a fi previziunile unui om documentat, alte persoane, printre care si, A. Pavelescu, spun ca in realitate ar fi fost o atentionare subtila, catre cei vizati.
Imaginile in care, Popoviciu, G. Becali si mai nou Penescu, sunt condusi catre organele de cercetare, reprezinta subiecte pe care nicio televiziune sau ziar, nu le poate rata. Nu poate fi condamnata mass media pentru ca isi vinde stirile, dar pe de alta parte, nici nu pare sanatos sa inlocuim judecata instantelor cu cea a televiziunilor.
Instantele judecatoresti au problemele lor, iar asta nu poate nimeni sa conteste. Totusi, daca credem in democratie, atunci avem datoria de a crede si in corectitudinea puterii judecatoresti. Desigur, este cel mai usor sa generalizam si sa zicem ca sistemul trebuie inlocuit, pentru ca e mult prea ticalosit. Uneori este nevoie de schimbari, dar sa nu uitam ca cei care cer aceste lucruri, nu se gandesc la eficienta sistemului, ci la voturile pe care le-ar putea obtine.
Nu e nevoie sa distrugi un lucru cand nu mai merge, ci uneori trebuie sa repari, chiar daca asta nu este usor si dureaza mai mult timp.
Este un an electoral, probabil se vor intampla multe lucruri, insa sper ca scandalurile nu vor conta mai mult decat nevoile romanilor, de acum. Asta daca nu cumva, exista o nevoie de scandal, care trebuie satisfacuta.... .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu