miercuri, 11 iulie 2012

Crin Antonescu, preşedintele interimar al României



Candidat la alegerile prezidenţiale din 2009 din partea P.N.L.  în urmă cărora a obţinut aproximativ 2 milioane de voturi, Crin Antonescu, preşedinte al Senatului,  este începând de ieri noul preşedinte interimar al României după ce Parlamentul a votat la finalul saptămânii trecute suspendarea lui Traian Băsescu.

Potrivit Constituţiei Românei preşedintele interimar îndeplineşte aceleaşi atribuţii ca şi preşedintele ales, cu excepţia Articolelor 88 şi 90 care prevăd că preşedintele interimar nu are dreptul să adreseze mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii şi că nu poate să consulte voinţa poporului prin referendum legat de probleme de interes naţional.

Dacă la prima suspendare a lui Traian Băsescu din 2007 interimatul funcţiei a fost asigurat de către Nicolae Văcăroiu, o personalitate interesantă a scenei politice româneşti, de data aceasta fostul preşedinte al P.N.L. trebuie să fie o alternativă la comportamentul de preşedinte jucător” pe care l-am văzut în ultimii opt ani şi să dea asigurări partenerilor din N.A.T.O. şi U.E. că România îşi va respecta angajamentele.

Astfel, Crin Antonescu va ocupa funcţia de preşedinte interimar până la votul din ziua de 29 iulie în care cetăţenii români cu drept de vot vor avea posibilitatea să confirme decizia de suspendare a lui Traian Băsescu.  

În această situaţie mandatul de preşedinte interimar se prelungeşte, iar în termen de trei luni de zile Guvernul are obligaţia să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte al României. 


3 comentarii:

  1. Acum e o alternativa, dar in 5 luni (data aproximativa cand se vor organiza alegerile prezidentiale anticipate) nu va mai fi o alternativa. Pentru ca nu va mai fi un element de noutate. Razboiul de uzura al taberelor va continua pana la alegerile din iarna iar lumea se va fi obisnuit cu imaginea lui la Palatul Cotroceni.

    Cat despre alternativa, poate fi, teoretic. Insa ramane de vazut daca va fi discret sau jucator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , si uzura , si campania murdara care se anunta , vor putea altera intrucatva imaginea lui Crin Antonescu . Va fi nevoie de mult tact , inteligenta si abilitate politica , spre a depasi greaua perioada ce va urma : succes !

    RăspundețiȘtergere
  3. buna seara domnilor! sunt intrigata de ,,agatarea;; de scaun a presedintelui suspendat,nu ma reprezinta ca cetatean a acestei tari,imi este rusine de tot ceea ce declara si as dori o noua schimbare ,,romanului ii sta bine cu drumul! imi doresc pt mine si familia mea liniste ,onestitate ,chiar daca stiu ca usor nu ne va fi!,dar macar nu mai aud acele hahaieli de care m-am cam plictisit.sa iesim la vot daca vrem ceva ptr copii nostri ,daca credem ca ROMANIA poate fi si altceva decat o tara de...suspendaci.DA la referendum impotriva lui basescu.doamne ajuta.sa-i ciuruimmmmmmmmmmm

    RăspundețiȘtergere