joi, 12 iulie 2012

Tema de campanie a lui Traian Băsescu pentru referendum



Începând cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2004 şi până în ziua de astăzi, preşedintele suspendat al României a fost adeptul temelor de campanie negative pe care le-a utilizat cu destul de mult succes în confruntarea cu Adrian Năstase, la referedumul din 19 mai 2007 şi la alegerile prezidenţiale din 2009.

Astfel, în tot acest timp, Traian Băsescu şi-a asociat imaginea cu cea a unui haiduc politic în luptă cu sistemul corupt şi cu cea a unui cruciat anticomunist împotriva ruşilor. 

Prin faptul că a făcut apel la asemenea teme de campanie Traian Băsescu nu poate fi considerat un om lipsit de inteligenţă politică, deoarece atât tema anticorupţiei, cât şi cea a comunismului, dar şi relaţiile tensionate dintre România şi Rusia sunt chestiuni cu impact asupra conştiinţei publice româneşti.

Dacă până acum a fost învigător în cele trei competiţii electorale enumerate anterior, de data aceasta Traian Băsescu se confruntă cu o cota de popularitate de până în 10% care nu îi mai poate asigura imaginea de "victimă a sistemului" din mai 2007.

Aşa cum s-a prezentat la prima conferinţă de presă din campania electorală Traian Băsescu pretinde să fie un apărător al Constituţiei pe care a fost acuzat că a încălcat-o flagrant în ultimii opt ani, motiv pentru care Parlamentul i-a suspendat atribuţiile în două rânduri.

Pentru ca nu mai poate organiza băile de mulţime din perioada anilor trecuţi, tot ceea ce poate face preşedintele suspendat este să aibă cât mai multe apariţii media prin intermediul cărora să descurajeze participarea la vot a populaţiei, iar astfel validarea rezultatului referedumului din 29 iulie să devină imposibilă.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu e demn nici sa traiasca printre noi.La puscarie cu el.Sa se duca dupa Nastase sa aiba si Nastase coleg de celulua.

      Ștergere