vineri, 15 iunie 2012

Speranţele unui nou început


Opţiunea majorităţii cetăţenilor cu drept de vot din Craiova pentru candidatul U.S.L., Lia Olguţa Vasilescu, se poate spune că a reprezentat una dintre surprizele competiţie electorale a alegerile locale din 10 iunie a.c.

În condiţiile în care fostul guvern Boc a modificat legislaţia pentru desfăşurarea alegerilor locale într-un singur tur s-a apreciat că acest lucru va avantaja primarii aflaţi în funcţie, un lucru care era şi în beneficiul candidatului U.N.P.R., Antonie Solomon, primar al Craiovei ales în 2004 şi reconfirmat de către electoratul craiovean în 2008.

Deşi în competiţia pentru funcţia de primar al Craiovei s-au înscris şi reprezentanţii altor partide (P.D.L, P.P.D.D., P.N.Ţ.C.D., etc) disputa electorală a fost între reprezentantul U.S.L. şi cel al U.N.P.R.

În timp ce Antonie Solomon a încercat să prezinte realizările celor două mandate ale sale şi să minimalizeze procesul în care este judecat pentru acte de corupţie, Lia Olguţa Vasilescu a prezentat problemele din cartierele periferice ale oraşului, situaţia locurilor de muncă, a câinilor fără stăpâni şi a promis că va încerca să găsească o soluţie pentru  echipa de fotbal Universitatea Craiova patronată de către Adrian Mititelu.

Chiar dacă se aştepta un duel televizat între cei doi candidaţi cu şanse pentru primaria Craiovei el nu a mai avut loc, un lucru care se poate spune că a fost în dezavantajul cetăţenilor oraşului. Fără îndoială că exista riscul ca discuţia dintre cei doi candidaţi să aibă multe momente de tensiune, însă politica este o lupta a ideilor în care dialogul trebuie să se axeze pe argumente.

Dacă la finalul campaniei era greu de spus care dintre cei doi candidaţi va ocupa funcţia de primar pentru următorii patru ani rezultatul exit-poll-urilor au evidenţiat o victorie a candidatului U.S.L. pentru funcţia de primar al Craiovei.

De asemenea, foarte important este că noul primar beneficiază în Consiliul Local de majoritatea necesara pentru ca proiectele sale să aibă susţinere politică.

Cum orice început reprezintă un motiv de speranţă aşteptările craiovenilor sunt ca noua administraţie locală să caute soluţii pentru problemele pe care le-a prezentat în campania electorală şi să nu repete din greşelile fostei administraţii a oraşului. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu