joi, 9 februarie 2012

Tinerii politicieni



Despre tinereţe se spune că este perioada din viaţă în care sentimentele iau locul raţiunii, iar temerile sunt  învinse de curaj. Astfel, tinerii sunt carnea de tun în războaie, iar  sângele lor curge în acele locuri din lume în care libertatea trebuie câştigată.

De aceea, războaiele şi revoluţiile nu se fac cu oamenii care analizează urmările acţiunilor la care iau parte, ci cu inconştienţa tinerilor pentru care viaţa are valoare doar dacă este trăita în spiritul unei cauze. Pentru noi exemplul tinerilor români care au murit în Revoluţia din Decembrie ’89 este cel mai grăitor.

În ultimii 22 de ani am auzit mereu aceleaşi cuvinte: ”Vrem să vină tinerii în locul foştilor comunişti!”. Se considera că un nou început trebuia să fie realizat de către oamenii care n-au fost educaţi în spiritul unei societăţi închise.

Am ajuns să credem că reforma statului înseamnă să punem tineri în locul celor mai în vârstă. Un lucru eronat pe care aveam să-l descoperim în scurt timp, deoarece tinereţea fără competenţă şi conştiinţă este doar o etapă din viaţa unui om.

Nu de aceaşi părere se pare că a fost preşedintele Traian Băsescu care a utilizat argumentul tinereţii atunci când l-a nominalizat pe noul Prim-Ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu. Aceleaşi criterii au fost folosite pentru a selecta noii miniştrii P.D.L. ai cabinetul Ungureanu a căror medie de vârsta este de aproximativ 38 de ani.

Aşadar, tema de campanie pentru anul electoral 2012 a principalului partid din coaliţia de guvernământ este aceea a tinereţii unei noi echipe. Dacă se va ţine cont că în zece luni de zile nu pot exista schimbări majore privind guvernarea, singurul lucru pe care îl poate face guvernul Ungureanu este să puncteze din punct de vedere al imaginii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu