sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Trupul, carcasa sufletului

Trupul nostru este legătura efemeră cu lumea în care trăim. Suntem o imagine într-o mare infinită de alte imagini. O imagine într-o continuă schimbare fizică. Cu toate acestea, dacă carcasa noastră se schimbă, rămân stările noastre interioare. Fie că sunt amintirile vieții pe care o trăim, bucuriile și necazurile, ele păstrează gândul că există o anumită vârstă care rămâne aceeași pe tot parcursul anilor trăiți.

Departe de a discuta despre idealul de frumusețe, ne putem întreba ce reprezintă frumosul pentru noi? Ce anume ne face să ne atașăm și să păstrăm sentimente pentru persoanele alese? Un bărbat îndrăgostit va putea răspunde că pentru el frumusețea înseamnă femeia iubită. Și da, este un răspuns subiectiv, însă este un răspuns care are la bază un mare adevăr: cel care iubește vede cu ochii sufletului ceea ce alți oameni nu reușesc să vadă.

Capacitatea de a vedea dincolo de carcasă, de înțelege că trupul este doar un loc închiriat de suflet pentru viața noastră pe pământ, este un semnal important că, într-un fel sau altul, trebuie să conștientizăm ceea ce este cu adevărat important și ceea ce trebuie acceptat ca atare.

Fiind un om născut cu o problemă medicală și supus mai multor interventii medicale de natură ortopedică, mărturisesc că am simțit ce înseamnă durerile propriul trup. Durerile pașilor de după operații sunt cele care dau de gândit și îți arată și o altă perspectivă asupra vieții trăite și a alegerilor care trebuie făcute.

De aceea, una din credințele după care mă ghidez în viață este în existența unei legi a compensației. De curând, chiar cineva apropiat mi-a întărit această convingere spunându-mi că pentru fiecare slăbiciune a trupului nostru primim, în plus, alte două calități. Poate sunt chiar calitățile pe care trebuie să le căutam cu multă răbdare, încredere și credință în binele pe care suntem datori să-l facem atunci când ne stă în putință.

Sursă foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu