marți, 24 septembrie 2013

Reîntoarcere în timp


Dacă e ceva care ne dorim cu ardoare după experienţele personale care ne-au marcat, acel lucru este ca alte persoane să nu mai fie încercate de durerea pe care noi o cunoaştem atât de bine, fiind sentimentul de regret cu care adormim noaptea şi motivul pentu care ne trezim dimineaţa cu privire către poza unui om drag pe care nu-l mai avem printre noi.

Cu toate că de peste 4 ani încerc să-mi concentrez atenţia spre precupări noi, iar în toată această perioadă de timp am avut şansa de a cunoaşte oameni pe care i-am simţit aproape prin cuvintele şi faptele lor, de fiecare dată când văd o ştire despre un tânăr care a decedat într-un accident de motocicletă retrăiesc sentimentele din trecut.

Astfel, în această dimineaţă am citit în Gazeta de Sud despre accidentul unui tânăr de 19 ani, care a decedat pe o motocicletă în ziua de duminică. Spre deosebire de alte accidente, este vorba de un baiat pe care îl ştiam din vedere, iar trecerea pe lângă casa lui, în faţa căreia este afişată poza sa pe motocicletă, îmi transmite nelinişitea pe care am început să o accept ca o parte a trăirilor mele.

Probabil că deja sunt oameni care întreabă de ce familia acelui baiat i-a cumpărat o motocicletă sau poate alţii deja se grăbesc să-i stigmatizeze memoria, pentru că despre motociclişti se spun destule lucruri, dar când ai pe cineva drag care a murit într-un asemenea eveniment, cu greu îţi stăpâneşti trăirile faţă de cinismul celor care nu pot să înţeleagă durerea unor oameni care vor fi mereu măcinaţi de întrebări şi regrete.

Poate ceea ce este şi mai tulburător, în asemenea momente, e că astfel de evenimente se repetă la nesfârşit, iar acest lucru te duce cu gândul că nu poţi face nimic pentru ca ele să fie evitate. Amăgirea acestui sentiment e dureroasă, dar pe de altă parte cred că atunci când plecăm de acasă, deşi se poate întâmpla să greşim în trafic, trebuie să evităm tot ceea ce poate fi evitat, iar astfel să ne putem reîntoarce la cei ce ne aşteaptă.

Dacă despre timp se spune că rezolvă multe, acceptarea trecerii timpului poate fi o provocare pe care trebuie să o trecem cu gândul la memoria şi aspiraţiile celor care mai trăiesc doar prin cuvintele noastre.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei care au murit la tinereţe şi să le dea speranţe famiilor care sunt măcinate de durere, întrebări şi regrete. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu