duminică, 11 august 2013

Despre lupta interioară şi alegerile noastre





Cred că în urma cu 2 ani am văzut primele clipuri cu Nick Vujici, omul care, deşi nu are mâini şi picioare, vorbeşte lumii despre lucrurile cu adevărat importante în viaţă. Cu toate că fiecare dintre noi are experienteţele sale, mai mult sau mai puţin fericite, cuvântările acestui om impresionează prin mesajele motivaţionale pe care le transmite.

Poate că există destule citate motivaţionale pe site-urile de socializare, pe care le postăm din când în când pe conturile noastre de Facebook, dar oare câţi dintre noi chiar credem în ceea ce postăm?

Şi da, este vorba de o lupta cu noi înşine, cu temerile şi îndoilele noastre, cu incertitudinea şi dezamăgirea care ne pândeşte la tot pasul. Este o luptă pe care oameni precum Nick Vujici ne îndeamă s-o purtăm zi de zi, deoarece ea nu poate fi evitată.

Cred, cu riscul de a repeta, că dacă fiecare om are propriul său destin, atunci trebuie să şi-l asume şi să facă în aşa fel încât să spună că a încercat să îşi depăşească problemele şi a trecut peste obstacolele care au apărut inevitabil.

Ştiu că sunt momente în care, asemenea unor călători, rătăcim în drumul nostru către ceea ce trebuie să fie locul de destinaţie. Asemenea momente sunt cele în care nu ştim ce să alegem, nu ştim de ce fel de oameni să fim înconjuraţi şi în care nu ştim dacă avem sau nu destule motive încât să regretăm opţiunile noastre.

Poate că mereu va exista riscul de a pierde, dar nu totul în viaţă se rezumă doar la termenii de ”câştig” şi “pierdere”, deoarece mai importantă este atitudinea noastră, pe care o avem în momentele de fericire sau în cele de suferinţă.

Poate că da, poate că sunt un idealist, însă idealurile şi optimismul care a rezultat din momentele de disperare sunt motivele care mă fac să spun ceea ce simt, să scriu ceea ce cred şi mai ales să cred în ceea ce scriu.

Recunosc că lupta cu limitele şi barierile pe care mi le-am impus singur, destul de mult timp, nu este una finalizată, dar încerc să urmez recomandările celor care mi-au spus că izolarea şi introvertirea nu sunt soluţii care mă pot ajuta pe mine şi cu atât mai puţin pe ceilalţi.

Ştiu că pierderea unui om drag, decepţiile personale sau cele profesionale nu pot fi înlocuite de cuvintele scrise într-o postare de pe un blog personal, dar sper că cei care citesc aceste rânduri să creadă în propriile lor capacităţi de a face bine, chiar şi atunci când există destui oameni dispuşi să le facă rău.

Deşi cred în Dumnezeu, mă tem că nu sunt suficient de credincios încât să fiu sigur de ceea ce va urma după moarte. În cel mai bun caz, sper că dacă va exista ceva, atunci acela să fie locul în care i-aş putea revedea pe cei dragi.

Nu spun că a face bine în viaţa aceasta va însemna un loc în Rai, dar cred în ceea ce poate fi numită o lege a compensaţiei, prin care, mai devreme sau mai târziu, avem parte de binele şi răul pe care l-am făcut.

Nu în ultimul rând, cred că dacă viaţa este departe de a fi perfectă, atunci o putem face mai suportabilă printr-o atitudine pozitivă, de care dau dovadă oamenii care au înţeles că optimismul este singurul lucru cert în viaţă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu