luni, 25 septembrie 2017

Ultimele zile din septembrie



Poate că toamnă este melancolică, iar frigul zilelor din septembrie aminteşte de iarna care o să vină, însă este un anotimp potrivit pentru gândurile care s-au aşternut în mintea noastră de-a lungul anului.

Privind în urmă, acesta era începutul unui nou an şcolar, după a anului universitar, iar acum este o perioadă a amintirilor. 

Revăd cu nostalgie pozele din primăvară, verdele crud al câmpiilor şi dealurilor de la ţară. Culorile florilor de vară. Imagini care îmi readuc aminte că, în pofida tuturor greutăţilor din viaţa fiecăruia, trăim într-o lume frumoasă. 

De fiecare dată când revin la ţară, merg în livada cu pomi, acolo unde am şi un loc preferat pentru citit şi, uneori, tot aici încerc să găsesc inspiraţie pentru cuvintele scrise. Este locul din care privesc cum se schimbă culorile dealurilor din depărtare. Verdele drag începe uşor să dispară lăsând loc culorilor de toamnă. Mă gândesc că încă avem multe de învăţat de la natură. Natura ştie să moară cu demnitate şi reînvie cu speranţa unui nou început. 

Cred că atâta vreme cât suntem în viaţă, încă avem şansa de a ne bucura de un nou anotimp, de o nouă speranţă.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu