duminică, 20 aprilie 2014

Rostul sărbătorilor





În aceste zile de sărbătoare, în care inima și mintea își caută loc în credință, speranță și revederea celor dragi, lumea în care trăim pare să-și fi găsit rostul. Încercăm să ne împăcăm cu viețile noastre, cu momentele de suferință și nădăjduim în regăsirea căilor drepte în momentele de răscruce. 

Avem cu noi amintirile celor ce ne-au părăsit pentru o altă lume, iar mărturia aceasta o regăsim în toate lumânările și candelele ce ard durerea din sufletele noastre. Deși simțim distanța care ne separă de ei, avem credința că într-o zi vom înțelege că au fost mereu lângă noi. Poate că nu conștientizăm lucrul acesta, însă ne sunt aproape în momentele în care viețile noastre sunt puse la încercare de o nouă cumpănă prin care suntem nevoiți să trecem.

Dacă rutina nu ne dă posibilitatea să ne gândim mai mult asupra lucrurilor care contează cu adevărat, în perioada sărbătorilor realizăm importanța unui gând sincer pe care îl primim și avem sentimentul de mai multă liniște sufletească atunci când, la rândul nostru, încercăm să transmitem cuvinte ce pot aduce bucurie în sufletele oamenilor de lângă noi.

Cu toate că suntem la un sfert de veac de la căderea regimului totalitar comunist din România, în timpul sărbătorilor nu trebuie uitați toți martirii neamului din închisorile în care au fost prigoniți.

Amintindu-le faptele, memoriile lor reînvie sentimentul că, în momentele de încercare, credința se păstrează cu multă durere, demnitate și sete pentru libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu