luni, 30 iulie 2018

Prietenilor noştri


Despre prietenie s-au scris şi spus multe lucruri, încât nu cred că pot aduce ceva nou în ceea ce urmează. În cel mai fericit caz, cred că pot să reconfirm câte ceva din ce ştim toţi. 

De ce să ne repetăm ceea ce ştim deja? Poate şi pentru că viaţa de zi cu zi, cotidianul din jurul nostru, plata facturilor, grija zilelor ce urmează, ne îndepărtează de multe dintre bucuriile simple ale vieţii, iar una dintre aceste bucurii este de a avea prieteni. 

Suntem oamenii lumii în care trăim, cu bune şi rele. Cu momentele de fericire şi cu tragediile prin care suntem nevoiţi să trecem. Şi e mare lucru, ca atât la fericire, cât şi la nevoie, să nu fim singuri. Fie că vorbim despre prietenii din copilărie, de cei din primii ani de şcoală, liceu, facultate sau colegii de serviciu care ne-au devenit prieteni, fie că vorbim despre prietenii pe care îi vedem des sau de cei plecaţi în alte părţi ale lumii, legăturile umane de durată se găsesc şi regăsesc de fiecare dată, cu aceeaşi bucurie. 

Poate că uneori avem discuţii şi puncte de vedere diferite cu prietenii noştri. Poate că mai sunt şi certuri pe tot felul de subiecte, dar în timp dăm uitare la tot ce nu este de ţinut minte şi păstrăm doar ceea ce face bine prieteniei.

Ca orice bucurie, avem parte de tristeţe când prietenii noştri sunt în nevoie sau când pleacă dintre noi. Tragediile sunt la tot pasul, iar de multe ori ne gândim că inevitabilul se va produce şi nu uităm să ne repetăm că însăşi viaţa noastră va avea un final. În faţa inevitabilului, poate tot ce vom putea spune este să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru familia şi prietenii pe care i-am avut.

În momentele în care prietenii fratelui meu îi plângeau plecarea dintre noi, am înţeles că îşi plângeau un prieten lângă care se vedeau îmbătrânind. Eu stiu că atunci nu mi-am pierdut doar un frate, ci şi un prieten, ce are grijă să îmi scoată în cale alţi prieteni, parcă spunându-mi să continui să cred că viaţa are multe de oferit celor care cred că binele urmează după multe zile şi nopţi de încercare.

Să aveţi multe momente bune alături de prietenii voştri! La mulţi ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu